Så kom mørket

Kampreferat fra lyn1896.no skrevet av Vegard Egeland.

Livet er, i det store og hele, en ganske vond opplevelse. Denne helgen var i hvert fall ikke den helt store. 2 154 mennesker møtte frem til opprykkskamp på Bislett stadion, der Lyn skulle krone en knallsterk sesong med opprykk til 2. divisjon. Dessverre hadde universet andre planer.

Da er det lov å være sint. Det er lov å være lei seg. Det er lov å si ting man kanskje ikke mener. Det er lov å forbanne dagen man fant det for godt å bli emosjonelt engasjert i et ballspill. Så lar vi disse tankene surre gjennom en lang og mørk vinter, før vi møter opp igjen til første kamp i 2018. For hva er vel egentlig alternativet?

At noen ønsker å lese et referat fra denne kampen er egentlig utenfor min fatteevne, men ok. La gå.

Til lyden av to tusen tilskuere gikk Lyn og Korsvoll på banen. 13 sekunder senere fikk Christoffer Simensen første avslutning mot mål, uten å treffe mellom stengene. Kampbildet ble av det frustrerende slaget. Korsvoll lå dypt, med målfarlige spisser som truet bakrom, mens Lyn forsøkte å tråkle seg gjennom to disiplinerte og til tider kyniske ledd.

Det tok like over 20 minutter å registrere omgangens første store sjanse. Et langt innkast fra Fadel Karbon ble stusset til Rune Isaksen, som banket til fra drøyt ti meters hold. Med en utrolig refleksredning fikk Marcus Kristiansen bokset ballen over til hjørnespark, ikke den siste fra Korsvolls keeper.

Lyn skapte flere halvsjanser, blant annet ved skudd fra Eivind Fallås Dahl, en heading mot stolperota av Anwar Pellegrino, og fire strake hjørnespark fra Rune Isaksen. Andre vei kom Korsvoll nærmest ved å spille Andreas Storsveen Romøren i bakrom, uten at Adrian Jonuzi Møller fikk grønske på knærne.

Etter 35 minutter kom første mål. Lyn fikk frispark fra skrått hold, og Rune Isaksen gikk for en skudd/innlegg-variant. Nøyaktig hvor mange spillere ballen var innom før den krysset streken vet jeg ikke, men den lar vi Isaksen beholde selv. 1-0 til Lyn.

Omgangen avsluttet med en brukbar mulighet til hvert lag. Oskar Martinus Hansen stjal høyt og slo inn mot Fadel Karbon, men Gaute Skogtun ryddet unna i siste liten. Andre vei var Chimaobi Ifeanyichukwu Ifejilika svært nær å komme alene med keeper, men Benjamin Nessjø Nyheim ryddet opp med et enestående løp og en like fin takling.

Så gikk alt galt

Andre omgang startet sjansefattig. Andreas Storsveen Romøren ble avvinket for offside på et par bakromsløp, Anwar Pellegrino skjøt over fra skrått hold, mens banespillet i det hele tatt var ganske jevnt.

Timen var såvidt passert da bare skjebnens iboende faenskap stod mellom Lyn og 2-0-ledelse. Anwar Pellegrino testet skuddfoten fra 16 meter, traff undersiden av krysstanga og ned i bakken. Lyn fulgte opp med et par nestensjanser, og det lå et nytt hjemmemål i lufta da det stikk motsatte skjedde.

Lyn hadde frispark, men mistet ballen, som ble slått langt mot Chimaobi Ifeanyichukwu Ifejilika. Han hadde plutselig en banehalvdel for seg selv, og alene med keeper gjorde han ingen feil. 1-1 føltes likevel ikke uoverkommelig, etter en periode der Lyn så ut til å pepre et slitent motstanderlag.

Det tok heller ikke mange minuttene før det nødvendige målet kom. Trodde vi. Oskar Martinus Hansen var igjen sterk i gjenvinningsfasen. Han fant Anwar Pellegrino, som trakk inn i feltet og spilte videre mot Fadel Karbon, som skjøt raskt. Denne var keeper sjanseløs på, og Lyn ledet 2-1.

Men en Lyn-kamp er aldri punktert. To nye minutter gikk før et hjørnespark for Korsvoll ble klarert til en ny innleggsmulighet. Ballen ble slått mot første stolpe, der Adrian Thun var høyest. Spissen stusset videre over Adrian Jonuzi Møller, og det stod 2-2 med et kvarter igjen å spille.

Her tar egentlig notatene mine slutt, forstå det den som kan. Jeg husker ikke alt som skjedde, og har ingen intensjoner om å se noe av dette om igjen. Derfor hopper vi rett til overtiden, der Lyn endte med tre mann foran mål uten at noen fikk avsluttet ordentlig. Til slutt skjøt Johannes Johannessen fra kloss hold, men banens beste hadde feil drakt på seg og reddet skuddet. Scorer man ikke på den rykker man ikke opp, og med et kollektivt stønn var sesongen 2017 historie.

Det er umulig å beskrive følelsen etter kampslutt lørdag. De som vet, vet, de som ikke vet er neppe interesserte i å forstå. Det spiller i grunn ingen rolle. Vi får heller ta det igjen når vi rykker opp neste år.

For selvfølgelig rykker vi opp neste år.

Ubenyttede innbyttere: Sofus Rasmussen, Rasmus Gjemmestad, Mats Ingebrigtsen, Ola Sætherbakken