Tilskuere: 307

Kampreferat

Uavgjort på Røa kunstgress

Kampreferat fra lyn1896.no skrevet av Vegard Egeland.

Det prates mye i Lyn-miljøet om dagen, og lite handler om gårsdagens kamp. Vi begynner derfor med en kort oppsummering av situasjonen. Lyn spilte 1-1 borte mot Frigg, leder sin avdeling i 3. divisjon med to poeng, og blir avdelingens beste poengplukker med seier over Korsvoll i siste serierunde.

Som alle vet har klubben fått en henvendelse fra juridisk avdeling i NFF, hvor de ber om redegjørelse for bruk av en av våre spillere som har spilt kamp uten å være spilleberettiget på bakgrunn av gule kort (1 i gammel klubb og 2 i Lyn). Lyn har sendt sin redegjørelse til NFF, og ønsker ikke å kommentere dette ytterligere så lenge saken er under behandling.

I dette referatet holder vi oss derfor til kampen mellom Frigg og Lyn.

Den begynte nemlig ganske bra. Etter å ha tatt og følt på hverandre i åpningsminuttene, tok Lyn nok en gang ledelsen på straffe. Som mot Lillehammer utnyttet raske Felix Boe-Tangen usikkerhet i motstanderlaget. Han vant ballen i 16-meteren, og ble revet ned mens han forsøkte å komme i skuddposisjon. Markus Cham har vært bombesikker fra straffemerket, og sørget for 1-0 med sin femte straffescoring i høst.

Tidligere har Lyn vært flinke til å følge opp straffescoring med spillemål, og det var ikke langt unna i går heller. Ti minutter var spilt da Cham hælsparket til Oskar Martinus Hansen, som dro av sin back og slo tilbake til Cham, uten at sistnevnte fikk avsluttet skikkelig. Minuttet etter slo Cham et herlig innlegg over Frigg-forsvaret. På bakre stolpe headet Eivind Fallås Dahl i mål, men offsideflagget var allerede oppe.

Den tredje Lyn-sjansen på like mange minutter kom da Mats Ingebrigtsen ble felt på 16-meterstreken. Det påfølgende frisparket var innom fire-fem spillere i feltet før den gikk til hjørnespark. Men det stoppet ikke der. Hjørnesparket ble tatt raskt, og havnet hos Eivind Fallås Dahl på ca. 20 meter. Midtbanespilleren klemte til, keeper måtte gi retur, men snappet opp ballen igjen rett foran Markus Cham.

Lyn-dominans de første femten, altså, dessverre handlet resten av kampen om Frigg.

Kvarteret var passert da Per Eik Forgaard ble spilt fri i bakrom, uten å være offside. Fra spiss vinkel brukte han kraft, men Adrian Jonuzi Møller reddet godt.

Omgangens siste halvtime ble Lyn spilt dypere og dypere, til tider med 21 mann på én halvdel. Like før halvtimen kom Friggs andre store sjanse. Lyn-forsvaret skrek nok en gang på offside da Kristoffer Lindberg fikk ball i bakrom, uten å få gehør. Adrian Jonuzi Møller kom ut, Lindberg lobbet over keeper, men traff nettveggen på utsiden.

Sluttminuttene av omgangen ble lett paniske. Frigg ville ha straffe etter en duell mellom keeper og angriper på hjørnespark, få trekk senere ble Benjamin Nessjø Nyheim redningsmann da han reddet et skudd på streken og sørget for fortsatt 1-0-ledelse til pause.

Avslutning fra helvete

Vi håpet vinden skulle vinde etter pause, men den gang ei. Bare tre minutter var spilt da Frigg fikk omgangens første sjanse. Skuddet fra kloss hold ble blokkert av Benjamin Nessjø Nyheim, som nok en gang fikk avverget til hjørnespark i en farlig situasjon.

Resten av kampen bar mer preg av nerver og frustrasjon. Eivind Fallås Dahl fikk gult kort etter selv å ha blitt sparket fullstendig umotivert i låret, en situasjon som ble den første av flere med knuffing mellom spillerne og reaksjoner mot kamplederen.

Frigg fikk også ballen i mål, men den første ble annullert for offside. Laget rullet opp på venstre og slo inn, men flagget var oppe før ballen satt i nettet.

Andre vei kom Eivind Fallås Dahl nærmest. Oskar Martinus Hansen vant ballen høyt, dro seg opp på venstre side, og la inn over forsvaret til Fallås Dahl. Midtbanespilleren forsøkte seg på en vanskelig volley, og banket ballen like over motsatt kryss.

Etter timen kom Lyn bedre med i kampen igjen, blant annet med en håndfull hjørnespark. Sjansene uteble begge veier, men noen dobling av ledelsen var ikke umulig for Lyn. Rune Isaksen var halvnær da han gjennomførte en kontring helt på egen hånd, mens Markus Cham skjøt rett på keeper fra 15 meter etter pasning fra Rasmus Gjemmestad.

Likevel var det på ingen måte ufortjent at Frigg fikk sin scoring. Lyn holder nesten aldri nullen, og hjemmelaget skapte flere muligheter på fremmed gress. Like før kampslutt fikk de hjelp av Lyn til å skape balanse i regnskapet. Igjen ble det angrepet på venstre, slått inn foran mål, der et forsøk på klarering fra Lyn havnet i eget nett til 1-1.

Omtrent samtidig kom nyheten om at Stabæk 2 hadde tatt ledelsen over Eidsvold Turn med 10 mann på banen. Man trengte ikke de store aritmetikk-ferdighetene for å forstå de potensielle konsekvensene, og stemningen på tribunen var deretter.

De siste fem minuttene ble bare vonde. Ingen mål ble scoret, og Bastionen stod igjen på tribunen uten helt å vite hvor de skulle gjøre av seg. Eidsvold Turn er ute av opprykkskampen, men forspranget til Stabæk 2 ble redusert med to viktige poeng. Nå blir det uansett spenning i siste serierunde, der Lyn har en knalltøff kamp mot nabo Korsvoll.

Vi oppfordrer alle til å møte opp på Bislett førstkommende lørdag 14:00, til det som kan bli en etterlengtet opprykksfest!

(For ordens skyld: trenerteamet ble ikke intervjuet etter denne kampen, da undertegnede fikk et akutt behov for å glemme at fotball finnes. Vil dere ha intervju hver gang må en skribent uten følelser melde seg til tjeneste.)

Ubenyttede innbyttere: Sofus Rasmussen, Athit Berg, Amadou Koulibaly Conde, Sikander Iqbal Chaudhry