Lyns Logoer

Sesonger | Spillere | Kamper | Statistikk | Historie | Damer | Søk

Mangler

1957-1962: Det mangler mye i sesongene fra 1957/58 til 1960/61 av både lagoppstillinger og målscorere. I maratonsesongen 1961/62 er det nærmere komplett, men også her er det noen huller. Tilskuertall, dommere mm. fra disse sesongene vil være høyst variable.

1963-1982: Alle benyttede spillere og målscorere. Vi mangler stort sett tid, stadion, dommere, plassering på banen og hvem som var innbyttere.

1983-1990: Alle resultater. En del benyttede spillere de fleste målscorere. Vi mangler ofte stadion, kort, dommere og plassering på banen.

1991-dags dato: Relativt komplett.

Det å samle inn informasjon om gamle fotballkamper er et usikkert felt. Så lenge det er snakk om seriekamper i 1.divisjon/Tippeligaen tilbake til 1963 er det meste greit. Her er det stort sett bare journaliststreiker som kan stikke kjepper i hjulene. Dermed er det meste greit for Lyns del tilbake til 1991 i serien. I perioden 1969-1990 er det derimot verre. I denne perioden var Lyn bare 6 av 22 sesonger i vår øverste divisjon., i tillegg spilte man i daværende 3. divisjon i to sesonger (1985-1986). Så fort man er utenfor det beste selskap er det mer tilfeldig hvor grundig media har dekket kampene. Lagoppstillinger er uhyre sjeldne, og kampfakta er til tider variable. Opplysninger om kort kan variere veldig fra uke til uke.

Når det gjelder cup er det vanskeligere. I nyere tida har avisene blitt flinke til å oppgi lagoppstillinger og kampfakta, men før kunne dette være vanskelig å oppdrive i tidlige cuprunder, og særlig hvis laget ikke var i toppdivisjonen. NFF tar ikke vare på kamprapporter så der er det ingen hjelp å hente.

For å få satt sammen et mest mulig komplett bilde må vi bruke en kombinasjon av riksmedia (Aftenposten, VG), lokalpresse, Lynposten, Norwegian football archive, oppslagsverk om fotball og sport samt samtaler med de som spilte eller så kampene. Der hvor det ikke er oppgitt lagoppstillinger prøver vi å fylle ut så mye som mulig ved hjelp av kampreferater, antatte lagoppstillinger før avspark og kjennskap til hvor spillerne vanligvis spilte på banen.

I sum betyr dette at det nødvendigvis vil bli en del mangler i materialet vi samler inn. Dette er ikke til å unngå, men vi håper på sikt å gjøre materialet så komplett som det er mulig ved hjelp av varierte kilder og intervjuer. Vi er avhengige av tilbakemeldinger fra dere som bruker siden hvis dere finner feil eller sitter på informasjon vi mangler.