Trener(e): Gunnar Halle
Dommer: Bernt Håvard Bruheim
Tilskuere: 1219

Kampreferat

Lyn kom fra en jobbeseier i Moss, mens gjestene hadde kjørt over Tromsdalen og var favoritter. Allikevel var det Lyn som tok kommandoen og etter hvert også ledelsen. Thomas Jacobsen fikk ballen, forserte langs gjestenes 16-meter og skrudde ballen perfekt med venstrebeinet rundt keeper og helt bort i det lengste hjørnet. Klassescoring av den høyrebeinte backen. Sogndal kom tilbake da de fikk en veldig heldig straffe som ble satt sikkert i mål. Halvveis stod det 1-1 selv om Lyn hadde hatt et lite overtak.

Daniel Chima sendte Lyn tilbake i ledelsen i begynnelsen av 2. omgang da han headet inn en retur etter et skudd fra Bi Hverve Guessan. Lyn styrte det meste i denne omgangen og det var fullt fortjent da et innkast fra Alexander Hassum lurte et litt sløvt Sogndalforsvar så Daniel Chima kunne løpe gjennom og score igjen. Oslolaget hadde god kontroll og kunne ha scoret igjen, men det ebbet ut med en sterk 3-1 seier.

Thomas Jacobsen Lyn-SIL 2010. Foto: Lars Opstad.