Trener(e): Kent Bergersen
Dommer: Brage Sandmoen
Tilskuere: 14048

Kampreferat

Dette ble et uforglemmelig byderby. Første omgang var riktignok ikke all verden. Begge lag kom til noen halvsjanser, men presisjonen var ikke helt på topp. Vif tok ledelsen ti minutter før pause ved Kristoffer Hæstad og nervøsiteten begynte å bre seg hos Lynsupporterne da lagene gikk til pause.

I andre omgang var det de blå som hadde den første sjansen. Allikevel utlignet Lyn etter bare fire minutter. Theodor Elmar Bjarnason la inn fra dødlinja og Paul Obiefule headet inn sitt første seriemål. Nå strømmet sjansene på og fem minutter senere dro Lucas Pratto seg forbi André Muri og nettet sikkert alene med keeper. Gleden varte bare i to minutter før Kristoffer Hæstad scoret sitt andre og stillingen var 2-2. Bengt Sæternes som stadig ga Lyn problemer som Brannspiller ville også være med på moroa og dermed stod det 2-3. Lucas Pratto omsatte deretter en ball fra Kim Holmen i en ny utligning og det var ennå 20 minutter igjen. Snaue kvarteret før slutt scoret Vif for fjerde gang. Reprisen på storskjermen viste at det var klar offside, men dommeren godkjente målet. Dermed måtte derbyspøkelset trå til igjen. Etter 87 minutter bokset Troy Perkins i de blås mål ut et innlegg. Det landet hos Diego Guastavino som presist satte ballen i det nå tomme målet. 4-4. Sju mål i andre omgang, en fantastisk kveld og Lyn økte sin ubeseirede rekke mot Vif til 15 kamper.

LYN - VIF 2009Lyn - Vålerenga Foto: Kyrre Lien / Scanpix