Trener(e): Henning Berg
Dommer: Svein Oddvar Moen
Tilskuere: 18124

Kampreferat

Kampen på Lerkendal ble en jevn affære hvor dommeren kom i fokus. Rosenborg åpnet best, men begge lag kom til ganske store muligheter i første omgang. Lyn framstod som spillende og lot ballen gå gjennom et nykomponert midtbaneledd. Lyn produserte sjanser ved både Espen Hoff og Diego Guastavino, men slapp vertene ganske lett til blant annet gjennom en rekke feilpasninger. Omgangen ble avsluttet med at Bjørn Tore Kvarme rev ned Kim Holmen på vei gjennom alene med keeper. Straffe til Lyn og et snilt gult kort til trønderen. Espen Hoff ga Lyn ledelsen fra krittmerket.

I andre omgang satset Lyn først på å forsvare seg mot et hjemmelag som etablerte seg høyt på banen. Noen sjanser ble det, men effektiviteten var ikke på topp hos noen av lagene. Da omgangen var drøyt halvspilt fikk Traoré gå opp alene og heade inn et frispark til 1-1. Ti minutter før slutt kom det som viste seg å bli avgjørelsen da Rosenborg fikk straffespark og 2-1. Lyn hevet seg igjen i sluttminuttene, men klarte ikke å utligne. Dommer Moen gikk etter kampen ut og sa han skulle ha gitt Lyn en straffe til og ha vist ut Kvarme i situasjonen hvor Lyn fikk straffe. Voksent av dommeren, men dermed litt surt å miste poeng selv om hjemmelaget var best etter spill og sjanser.