Lyns Logoer

Sesonger | Spillere | Kamper | Statistikk | Historie | Damer | Søk

Vard - Lyn 1 - 5(1 - 2)

Haugesund stadion, 01.09.1963 (NM)

Lagoppstilling

Roar Martinsen
Axel Berg
Jan Eriksen
Arild Gulden
Tore Hansen
Roald Muggerud
Jan Rodvang
Kjell Saga
Finn Seemann
Ole Stavrum
Andreas Morisbak

Vard

   

Lyn

  20Mål Jan Eriksen
  20Ass Axel Berg
  29Mål Ole Stavrum
Sigurd Odland (str.)Mål 30  
  53Mål Jan Eriksen
  57Mål(str.) Jan Eriksen
  70Mål Axel Berg

Trener(e): John Sveinsson
Dommer: Arnold Nilsen
Tilskuere: 10000

Kampreferat

Lyn spilte en god kamp og ga Haugesundslaget en liten oppvisning i andre omgang. Før pause var det tettere og med 1-2 til pause drømte nok Vard fortsatt om en cupbombe. Hjemmelaget fikk kampens første sjanse, men det var Lyn som fikk til mest. Axel Berg og Finn Seemann spilte godt og var en konstant trussel, hver på sin måte. Jan Eriksen ga Lyn ledelsen etter over legg fra Axel Berg, og Ole Stavrum doblet ledelsen etter flott forarbeid av Jan Eriksen og Finn Seemann. Vard reduserte raskt til 1-2 på straffe, og dette stod seg til halvtid.

Utover i kampen fremstod Lyn som tekniske og veltrente, men først og fremst som en sammensveiset lagmaskin som imponerte hjemmelaget. Jan Eriksen sørget for 1-3 ledelsen, 1-4 kom ved samme mann og Axel Berg satte spikeren i kista 20 minutter før slutt. Det burde så absolutt blitt flere mål, blant annet var Finn Seemann alene med keeper fire ganger.

Mange Lynspillere utmerket seg i denne kampen, og hvem som var aller best av Arild Gulden, Tore Hansen, Axel Berg, Finn Seemann og Jan Rodvang er ikke godt å si.

Betegnende for kampen var det da Finn Seemann fem minutter før slutt tok seg en tur ut i løpebanen for å skrive autografer.

Relaterte sider


Lyn - Vålerenga, 25.08.1963 <- Vard - Lyn, 01.09.1963 -> Lyn - Brann, 07.09.1963