Tilskuere: 413

Kampreferat

Kampreferat fra lyn 1896.no skrevet av Vegard Egeland:

Det ble kattens lek med musen på Kringsjå, da Lyn slo Sortland 7-0.

Lyn hadde et sjeldent sterkt favorittstempel da Sortland gjestet hovedstaden søndag ettermiddag. Gjestene har fått en vanskelig sesongåpning, med 0 poeng og 4-24 i målforskjell på fire kamper. Et skadeplaget Lyn kunne dermed bruke både bredden i troppen og flere av unggutta uten å være i fare.

15 år gamle Mikkel Tveiten tok plass i forsvaret for første gang fra start, 18 år gamle Adil Zahid er i ferd med å bli en selvfølge i startelleveren, mens Nabil El Hor, Ali Haidar og Geir Huus Skeie kom inn i løpet av kampen, de to siste til sin aller første a-kamp for Lyn.

Men denne kampen fortjener en kronologisk gjennomgang. Fire minutter var spilt da Lyn fikk sin første sjanse ved heading fra Henrik Lehne Olsen. Keeper mistet ballen, men fikk kontroll igjen før noen pirket den i nettet.

Minuttet etter kom første mål. Samme Lehne Olsen slo en kort corner ut mot Adil Zahid, som lobbet et innlegg over alle mot bakre stolpe. Der kom kaptein Benjamin Nessjø Nyheim i full fart, og med et godt plassert hodestøt sørget han for 1-0 og sin første scoring i 2018.

Omgangen fortsatte i et noe omstendelig tempo, der Lyn kontrollerte uten å gå ordentlig i strupen på gjestene. Eirik Haugstad fikk en scoring annullert for offside etter 16 minutter, mens Renato Punyed Dubon satte keeper Orhan Simsek på en ordentlig prøve med et godt langskudd andre vei.

Dette var dog Lyns kamp. Hjørnesparket etter Dubons langskudd ble plukket opp av Anwar Pellegrino, som skjøt fart fra egen banehalvdel. Han slapp perfekt til Adil Zahid, som var like klinisk i sin del av veggspillet. Alene med keeper avsluttet Pellegrino en perfekt kontring med en perfekt avslutning, og det stod 2-0 til Lyn.

Om utgangspunktet var ikke vanskelig nok for gjestene, sørget hodemiss fra egen spiller for å spikre igjen kisten. Da Sortland ville ha hands i feltet uten å få uttelling mistet Deniss Tarasovs hodet fullstendig. Først banket han den døde ballen ut av banen, og i det påfølgende trekket gikk han inn i en susende takling bakfra. To klare gule kort og 10 mot 11 den siste timen.

Kort tid etter utvisningen økte Lyn til 3-0. Oskar Hansen slo inn fra venstre kant, der Henrik Lehne Olsen banket ballen i tverrligger og ut. Den løse ballen havnet hos Jonas-Aleksander Bakken, som la tilbake til Adil Zahid. Unggutten hadde vartet opp med to målgivende, og avsluttet en strålende første omgang med å dra av én mann og banke ballen i mål fra 10 meter.

Det kunne godt blitt et målpoeng til for Zahid, og en ny scoring til for Lyn. På overtid kombinerte Zahid og Pellegrino igjen godt. Lyns toppscorer kom til slutt alene med keeper, dro seg rundt, men fikk akkurat for spiss vinkel til å lure ballen i mål. 3-0 til pause på Kringsjå.

Målfest etter pause
Solen strålte på de 330 fremmøtte, og det var ikke mange nerver igjen da lagene kom på banen for å starte andre omgang. Det tok heller ikke mer enn to og et halvt minutt før Lyn scoret igjen.

Oskar Hansen slo igjen inn fra sin venstre side, denne gang til Anwar Pellegrino. Han la ballen tilbake til Jonas-Aleksander Bakken, som styrte inn 4-0 fra kloss hold.

Sortland fikk en god sjanse også i andre omgang, da Daniel Gunevic headet like til side for mål etter hjørnespark, men i dag var det simpelthen klasseforskjell på lagene. Åtte minutter ut i omgangen var det nesten bare et mirakel som reddet Sortland, da Bakken, Pellegrino og Zahid virket uenige om hvem som skulle øke ledelsen, inntil en pasning fra Zahid mot mål ble reddet på strek.

Like før timen var spilt kom likevel det femte. Denne var langt mindre leken, men desto mer klinisk. Henrik Lehne Olsen slo et hjørnespark høyt inn foran mål, Benjamin Nessjø Nyheim var igjen høyest, og midtstopperen stanget inn sin andre scoring for dagen.

Nyheim var faktisk først på to hjørnespark til uten å få noe hat trick, men det er flere Lyn-spillere som kan score mål. I kampens 68. minutt fant innbytter Johannes Johannessen lagkompis Henrik Lehne Olsen på vei inn i feltet. Han kombinerte med Anwar Pellegrino for å lure keeper ut av målet, før han gikk for avslutning. Første gikk i en forsvarer, andre gikk i mål, og det stod 6-0 etter Lehne Olsens første Lyn-mål.

Lyn byttet inn tre juniorer, men fortsatte å dominere mot 10 gjestende Sortland-spillere. Johannes Johannessen headet en ball i mål fra kloss hold, men for andre gang var flagget i luften på sidelinjen.

Siste scoring kom like før kampen ble blåst av. Mikkel Tveiten var med opp i banen, og kom inn i feltet på et av sine raid. Fra ok skuddposisjon la han uselvisk inn til Jonas-Aleksander Bakken, som banket ballen opp i nettaket fra få meters hold.

På stillingen 7-0 blåste dommer av på sekundet 90:00. En komfortabel seier for Lyn, der man fikk pyntet på målforskjellen og sluppet til en del av fremtidens a-lagsspillere. Nå gleder vi oss allerede til neste hjemmekamp mot Stålkameratene andre pinsedag!