Lyn - Kongsberg 1 - 0(0 - 0)

Ullevaal stadion, 21.06.1952 (NM)

Lagoppstilling

NB! Bare 2 spiller(e) er registrert i lagoppstillingen!
Sitter du på informasjon om kampen og vil hjelpe? Ta kontakt med erik alfakrøll lynfotball.net

Kampreferat

Lyn slo 1. divisjonslaget Kongsberg så knepent som 1-0 i 2. runde på Ullevaal lørdag. Oslolaget trengte en time og et kvarter på å score seiersmålet, men et uavgjort resultat ville faktisk gitt et bedre bilde av styrkeforholdet.

De fleste tenkte vel at på en glatt og regntung bane var Kongsbergs skjebne beseglet. Kongsbergguttene lot imidlertid til å være av en annen mening. Allerede fra avspark la de for dagen en herlig kampvilje til ikke å gi opp, og alle som en slet energisk til siste minutt. Lyn-guttene derimot spilte nonchalant og lot ikke til å være klar over at seieren var truet før langt ut i annen omgang. Før pause noterte vi ikke et eneste skudd på gjestenes mål, mens derimot Tom Blohm ved et par anledninger måtte gripe dramatisk inn for å holde buret rent. Efter cuptempoet med de slitsomme rush-angrepen måtte man vel ha lov til å tro at Kongsberg-spillernes kondisjon var oppbrukt ved pause. De slet imidlertid like meget i annen omgang og klarte til og med å presse Lyn over på defensiven i enkelte perioder.

selv om matchen ikke var særlig underholdende var den sterkt preget av noe av det som er charmen ved cup-oppgjørene: nemlig den svakeste parts heroiske innsats for å slå den kjente motstanderen. - Lyn-laget vokser nok med oppgaven når de sterkere lagene står for tur efter sommerferien. Ingen av spillerne fremhevet seg noe særlig. Av gjestene viste Arnfinn Sandengen effektivt vinghalfspill, og den vandrende centeren Ole Evju knyttet løperrekken godt sammen.

John Sveinsson scoret Lyns mål et kvarter før slutt med et velplassert skudd fra 16-meteren.

Kampreferat fra Aftenposten 23. juni 1952 av signaturen Try.