Lyn - Gjøvik SK 7 - 2(2 - 0)

Ullevaal stadion, Lørdag 04.06.1955 (NM)

Lagoppstilling

NB! Bare 3 spiller(e) er registrert i lagoppstillingen!
Sitter du på informasjon om kampen og vil hjelpe? Ta kontakt med erik alfakrøll lynfotball.net

Kampreferat

Lyn ledet 2-0 ved pause i rundekampen mot Gjøvik Sportsklubb på Ullevaal stadion lørdag, og vant en stor seier, 7-2. Da Gjøvik-laget like efter pause reduserte til 2-1, lå det litt spenning i luften, men umiddelbart efter fikk Lyn straffespark, og det satt jo der det skulle. Da Oslo-laget i det 17. minutt enda en gang scoret på straffespark, var spenningen nesten helt borte, og da Bjørn Hornmoen - for øyeblikket offensiv winghalf - fikk sin lille drøm oppfylt - solo med scoring som avslutning -, var spenningsmomentet helt eliminert. Lyn ledet endog 7-1 før Helge Olsen reduserte til 7-2.

Thor Hernes spilte centerhalf og liksom bare var der. Det var nok fordi han ryddet opp i de situasjoner det trengtes. Ellers var det trist å se Arne Kolbrekk komme gjennom og ødelegge så mange goalchanser. Kanskje et spesialkursus hos Arne Brustad ville gjøre underverker?

Gjøvik Sportsklubb hadde nesten ikke oppdekning i forsvaret. Hvor gjorde den backen av seg som skulle dekke Kolbrekk i annen omgang? Iblant fløt pasningene i Gjøvik-laget, men det var lenge mellom hver gang. Det var dog et par-tre spillere man la merke til. Det skulle gå an å lage et langt bedre fotballag av dette materialet. De gode treningsforhold i Gjøvik hjelper visst lite?

Det var 999 betalende tilskuere. Dommeren var det flere ganger vanskelig å være enig med.

Kampreferta fra Aftenposten 6. juni 1955 av signaturen Am.