Lyn - Raufoss 2 - 2(1 - 1)

Bislett stadion, 06.05.1956 (Landsdelsserien Østland/Nordre)

Lagoppstilling

NB! Bare 3 spiller(e) er registrert i lagoppstillingen!
Sitter du på informasjon om kampen og vil hjelpe? Ta kontakt med erik alfakrøll lynfotball.net

Kampreferat

Lyn og Raufoss delte poengene i landsdelsseriekampen på Bislet. Resultatet ble 2-2, efter at stillingen ved pause var 1-1. Rent spillemessig sett var kampen ikke av særlig god kvalitet, men de fire målene var alle så reale og kontante at de alene gav valuta for pengene.

Lyn åpnet med en serie angrep like efter avspark, og alt efter fem minutter var stillingen 1-0. Centerforward Ivar Wahl headet pent og kontant inn en corner fra høyre som Raufoss-keeperen ikke hadde chanser til å rekke. Lyn beholdt ledelsen til det gjenstod noen få minutter av omgangen, da centerforward Baard Oppjordsmoen utlignet på et fint skudd fra tyve meters hold.

De første minutter av annen omgang var igrunnen en tro kopi av første omgang, Et uventet angrep like efter avspark endte med at centerforward Wahl skjøt kontant i nettet. Raufoss´ utligning kom ti minutter senere denne gang ved indre venstre E. Langedal.

Lyn vartet opp med tildels fikst og godt angrepsspill igår, anført centerforward Ivar Wahl. Han fikk god hjelp av indre høyre Bjørn Hornmoen, og venstre half Thor Hernes som arbeidet godt i de bakre rekker. Raufosslaget fortjener ros for sitt ekte gå på humør, tross Lyn-ledelsen to ganger gav de ikke opp. Sliteren på laget var venstre half Odd Rønning, og han var ansvarlig for av leveringe av de fleste baller til centerforward Baard Oppjordsmoen og ytre høyre Roy Strandbakke som også kom godt fra kampen.

Bjarne Pettersen, Drammens Ballkl. dømte, og det var 3349 tilskuere.

Kampreferat fra Aftenposten 7. mai 1956 av signaturen Refs.