Lyn - Raufoss 1 - 2(0 - 0)

Bislett stadion, 07.10.1956 (Landsdelsserien Østland/Nordre)

Lagoppstilling (3-2-5)

NB! Bare 8 spiller(e) er registrert i lagoppstillingen!
Sitter du på informasjon om kampen og vil hjelpe? Ta kontakt med erik alfakrøll lynfotball.net

Kampreferat

Det går nedover med gamle Lyn. På ny ble det tap i Landsdelsserien, denne gang for Raufoss. Opplandsklubben var klart best på Bislet igår eftermiddag, og burde vunnet større enn 2-1. Nå er Lyn i faresonen for alvor, og må gjøre et krafttak hvis det ikke skal gå rent galt.

Ingen av lagene greide å score i 1. omgang til tross for flere gode tilbud på begge sider. Centerforward Erik Langedal åpnet scoringene for Raufoss efter 13 minutter i 2. omgang. Like i forveien hadde indre høyre skutt i stolpen for åpnet mål. 7 minutter senere utlignet Ivar Kjensli for Lyn. Han passerte to Raufossforsvarere og la inn en høy pole som smøg seg inn helt oppe i hjørnet. Men gleden i Lynleiren ble ikke langvarig. Et kvarter før slutt scoret Roy Strandbakke seiersmålet for Raufoss ved et vakkert skråskudd fra langt hold.

Raufosslaget består av fysisk sterke spillere som spiller enkel, men effektiv fotball. Alle løperne har krutt i støvlene, men denne gang gikk skuddene altfor ofte over mål. Forsvaret brøt godt, men avleveringene kunne vært bedre. Centerhalf Per Torkehagen spilte rolig og sikkert. Av løperne var venstresiden Gaute Steen og Bård Oppjordsmoen best. Roy Strandbakke viste enkelte pene ting etter pause, men spilte ikke så godt som ventet.

Hos Lyn var denne gang forsvaret klart bedre enn løperrekken. Centerhalf Thor Hernes var igjen lagets bestemann. Hans hodespill er prima. Ellers likte vi høyre half Jan Thorsteinsen og målmannen Einar Thoresen.

Indreløperne Roald Muggerud og Bjørn Hornmoen åpnet bra, men falt sterkt av efter hvert. Senterløperen Haldor Iversen var direkte svak. Rekkens bestemann var junioren på ytre høyre Axel Berg. Han har blikk for spillet og vil uten tvil bli en nyttig mann for Lyn. Kjensli spilte jevnt bra på venstrevingen.

God dommer var Hans Granlund, Heggedal. Det var ca 750 tilskuere.

Kampreferat fra Aftenposten 8. oktober 1956 av signaturen S.W.J.