Lyns Logoer

Sesonger | Spillere | Kamper | Statistikk | Historie | Damer | Søk

Lyn - Hamar IL 5 - 0

Ullevaal stadion, 20.05.1956 (Landsdelsserien Østland/Nordre)

Lagoppstilling

NB! Bare 7 spiller(e) er registrert i lagoppstillingen!
Sitter du på informasjon om kampen og vil hjelpe? Ta kontakt med erik alfakrøll lynfotball.net
Einar Thoresen
Nils Kommandantvold
Thor Hernes
Bjørn Hornmoen
Ivar Kjensli
Steinar Pettersen
Thor Oscar Næss

Lyn

   

Hamar IL

Ivar Kjensli Mål ?  
Ivar Kjensli Mål ?  
Ivar Kjensli Mål ?  
Ivar Kjensli Mål ?  
Bjørn Hornmoen Mål ?  

Trener(e):
Dommer: Johan Bjørndal
Tilskuere: 725

Kampreferat

Lyn vant en stor seier over Hamar IL på Ullevaal stadion 1. pinsedag. Hele 5-0 ble det. mange vil si at det var i overkant, men alle fem målene kom som"lyn fra klar himmel", og da er det ikke noe som heter at det ikke var som det skulle. HIL hadde like meget av spillet som Lyn, men ikke hadde gjestene samme evne til å score som vertene og kanskje heller ikke samme hell., og ikke hadde HIL et like kompakt forsvar som Lyn. Målene ble scoret av Bjørn Hornmoen og Ivar Kjensli. Den siste var mann for de fire, til dels efter Hornmoens forarbeide, og utnyttet sin hurtighet med bravur. Ivar Kjensli var en meget nyttig centerforward denne gangen.

I grunnen var kampen ganske underholdende. Det hendte da noe, ikke minst foran målene, og det var jo hyggelig for de 725 tilskuere.

Thor Hernes hadde ikke sin beste dag, men det ble sammenheng over Lyn-laget takket være hans og Nils Kommandantvolds halfspill. Bjørn Hornmoen og Ivar Kjensli fyldte sine plasser godt og skapte enkle, men farlige målchanser som de ikke misbrukte. Thor Oscar Næss er ennu ikke den store strategen, men det er fotball i denne unggutten, og det må være riktig av Lyn å la ham spille seg inn på laget. Steinar Pettersen er også i vekst. I mål er det meget som tyder på at også Einar Thoresen vokser med oppgaven.

HIL lå ikke meget under, men løperrekken manglet en rask mann til å lage målene. Forsvaret var ikke dårlig, men det bør gi laget en pekepinn om en av manglene, at Ivar Kjensli som centerforward med letthet scorer fire mål. Hurtighet betyr ikke så lite. Gjennomsnittsnivået på HIL-laget var ikke dårlig i teknisk henseende, men i moderne fotball må tempoet opp. Det var tempoet Lyn vant denne kampen på - først og fremst Ivar Kjenslis tempo.

Dommer var Johan Bjørndal, Haga.

Kampreferat fra Aftenposten 22. mai 1956 av signaturen Am.

Relaterte sider


<- Lyn - Hamar IL, 20.05.1956 -> Kapp - Lyn, 27.05.1956